Activiteiten 2024

MUZIEK AAN HUIS
Op 14 april vind er een nieuwe editie van Muziek aan huis plaats in Velp en Rozendaal. Om 14:30, 15:20 en 16:10 treden Hans Hamers & Co op in de bezoekersruimte. Meer informatie over deze band is hier te vinden. De entree is vrij en opgeven hiervoor is niet noodzakelijk. Kijk terzijnertijd op de website van Muziek aan huis Velp/Rozendaal (https://www.mah-velprozendaal.nl/) voor meer informatie over de andere bands en locaties.

TUINDAGEN
Op 12 mei en 16 juni is de tuin van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er worden dan rondleidingen gegeven. Ook kunt u dan de tentoonstelling bezichtigen met kunst en jeugdtekeningen van Sjef. De entree is vrij en opgeven hiervoor is niet noodzakelijk.

CURSUS ONTWERP JE EIGEN TUIN
Op 18 maart start een cursus "Ontwerp je eigen tuin" in de bezoekersruimte. Deze cursus geeft je ideeŽn en inzicht in je smaak en in de mogelijkheden als je je tuin wilt ontwerpen of veranderen. In vijf avonden kom je stap voor stap tot een persoonlijk tuinontwerp. Er wordt uiteraard stilgestaan bij het nut van groene tuinen, met wat extraís voor vogels, vlinders en andere dieren. Groene vingers zijn niet noodzakelijk, maar een groen hart is wel een vereiste. Voor meer informatie klik hier.

TENTOONSTELLING KUNST EN JEUGDTEKENINGEN SJEF VAN DER MOLEN
Zoals de meesten van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin. Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. We hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

U kunt de Tuin van Sjef van april tot oktober in groepsverband ook op afspraak bezichtigen (zie contactgegevens). De tentoonstelling is ook in de wintermaanden op afspraak te bezichtigen.


huis


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route