Activiteiten 2023

BOTANISCH TEKENEN KNNV
In het kader van de internationale week van de biodiversiteit organiseert het KNNV Arnhem twee workshops botanisch tekenen in de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef. Deze workshops worden gegeven door Angelique Krijnen en worden voorafgegaan door een korte (half uur) rondleiding in de Tuin van Sjef door Cor van Hoften.
Op zondag 21 mei om 10 uur start de eerste rondleiding gevolgd door de workshop die tot 12 uur duurt. Om 13 uur volgt de tweede rondleiding en daarna de workshop tot 15 uur. Er zijn geen kosten aan deze workshops verbonden. Er wordt gezorgd voor koffie/thee. Opgeven bij KNNV Arnhem: webmaster@arnhem.knnv.nl

DE WEEK VAN DE GROENE TUIN
Op 10 april zijn er om 13.00, 14.30 en 16.00 excursies in het kader van de Week van de Groene Tuin. Opgeven daarvoor gaat via WeekGroeneTuin@Rozendaal.nl


TUINBEZOEK
Zondag 7 mei en 18 juni is de tuin van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven waarbij u zich kunt aansluiten. Ook kunt u dan de tentoonstelling bezichtigen met kunst en jeugdtekeningen van Sjef.

TENTOONSTELLING KUNST EN JEUGDTEKENINGEN SJEF VAN DER MOLEN
Zoals de meesten van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin. Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. We hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

U kunt de Tuin van Sjef van april tot oktober in groepsverband ook op afspraak bezichtigen (zie contactgegevens). De tentoonstelling is ook in de wintermaanden op afspraak te bezichtigen.


huis


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route